Mentorskapsprogram
for personer behandlet for kreft
Kreftkompasset gjennomfører i samarbeid med næringslivet mentorskapsprogrammer for personer behandlet for kreft. Vi ønsker å gi de som har hatt kreft støtte og veiledning på veien videre etter avsluttet kreftbehandling. Alle programmer har arbeidsinkludering som tema.
I programmet stiller en person fra privat næringsliv som mentor for en person som har gjennomgått en kreftbehandling. Kreftoverleveren søker om å få en mentor for å få støtte til utfordringer i arbeidslivet. Det kan for eksempel være å komme ut i jobb, bytte jobb eller stå i den jobben man har.
Samarbeidet varer i et år, Kreftkompasset legger rammene for programmet og følger opp både kreftoverlevere og mentorer hele veien.
Hva får bedriften ut av mentorskapsprogrammet
Ved å delta i mentorskapsprogrammet får bedriften en unik mulighet til å utvikle deres ansatte. Som mentor skal du følge opp en kreftoverlever i et år, noe som kan være utfordrende men mest av alt meningsfylt og lærerikt. Programmet gir gode muligheter for å utvikle seg selv og sin lederkompetanse. Kreftkompasset setter rammene for programmet og kobler sammen tidligere pasienter og mentorer i par. I løpet av et år arrangeres tre dagsmøter med et program som gir deltakerne verktøyene de trenger for å jobbe godt sammen. I programmet inngår også et digitalt halvdagskurs om det å være mentor.
Elin Ekrol, HR-direktør Scandic
“Det flotte med slikt mentorskap er at jeg lærer like mye av henne som hun gjør av meg. Kjenner at dette er meningsfylt og tankevekkende”
Hvordan foregår programmet?
Alle kreftoverlevere som får plass har sendt en skriftlig søknad om å delta i programmet. Her oppgir de hva de ønsker å endre, og få hjelp med, i løpet av året som programmet pågår.
Bedrifter som deltar velger en, eller flere, representanter fra deres firma som skal fungere som mentorer. Mentorene vil støtte og veilede kreftoverleverne innenfor de områdene han eller hun trenger å endre og bidra med idéer, erfaring og kunnskap.
Samlinger
Alle deltakere og mentorer vil delta på tre fysiske dagssamlinger i Oslo området. Samlingene inneholder undervisning om seneffekter etter kreft, forventningsavklaring, hvordan finne balanse i livet etter behandlingen og flere inspirasjonsforedrag. Alle samlingene har også avsatt tid for samtaler mellom mentor og deltaker, og gruppesamtaler for deltakerne og mentorene.
I tillegg til samlingene skal deltaker og mentor ha kontakt minst en gang per måned.
Bildet til høyre er fra første samling på et mentorskapsprogram. Mentorene avbildet er fra Felleskjøpet Agri, Novartis Norge, Thon Hotels, Hepro, Lillestrøm Sportsklubb, Johnson & Johnson og TotalEnergies.
Hva kreves av mentor
Alle deltakere og mentorer vil delta på tre heldagssamlinger i Oslo området sammen med Kreftkompasset. Samlingene vil inneholde undervisning om kreft, hva mentorskap er, avklaring av forventninger, informasjon om livet etter behandlingen, kronisk tretthet og inspirasjonsforedrag. Alle møtene har også avsatt tid for samtaler mellom mentor og deltaker, og gruppesamtaler for deltakerne og mentorene.
Veiledning for mentor
Alle mentorer vil delta på et digitalt halvdagskurs der de får undervisning om hva det vil si å være mentor. Undervisningen har som mål å gi mentorene verktøy og konkrete råd til hvordan de best håndterer rollen som mentor. Både kreftoverlevere og mentorer vil ha kontinuerlig kontakt med personer fra Kreftkompasset, og de kan når som helst kontakte oss for å få støtte og råd. Relasjonen mellom hver enkelt deltaker og mentor vil formes etter deltakerens individuelle behov. Alle relasjoner er derfor unike.
Verdi for bedriften
-
Bidra til samfunnsengasjement som gir troverdighet og tillit til firma.
-
Firma sitt navn være synlig på Kreftkompassets webside, hvis ønskelig.
-
Kreftkompasset vil vise deres navn på presentasjoner på konferanser og lignende.
-
Mentoren vil få undervisning om mentorskap, kreft og krisehåndtering.
-
Et foredrag av den personen som dere bidratt med mentor til, der han/hun forteller om betydningen av mentorskapet.
Ved å delta i mentorskapsprogrammet får dere som bedrift mulighet å følge og positivt påvirke en tidligere kreftpasients individuelle utvikling. Andre verdier dere vil oppleve ved å delta er:
-
En unik mulighet for lederutvikling.
-
Mulighet å støtte et prosjekt der dere vet akkurat hva støtten blir brukt til.
-
Økt samhold på arbeidsplassen ved å delta i et humanitært prosjekt som engasjerer alle.
-
Motiverte medarbeidere som deltar i et meningsfullt arbeid.
Hva koster det å være med?
Et firmas deltakelse i mentorskapsprogrammet koster kr. 60.000. Midlene vil dekke alle utgifter for deres deltaker. Dette inkluderer tre samlinger med reise og hotell til Oslo, foredragsholdere, lokaler, mat og veiledning.
Avgiften inkluderer tre 3 utgaver av vår bok “Hver dag teller - livet etter kreft” med historier fra kreftoverlevere og faglige råd fra oss som sykepleiere.
Spørsmål?
Ønsker dere å delta eller har spørsmål, send en e-post til [email protected] eller ring Mona på 47918012
Vi gleder oss til å høre fra deg!